manifesto-mailchimp


Hoe schrijf je een Manifesto? En, wat is dat!?


Je wilt een blog beginnen, of een website met een online community of wellicht een soort van coaching-achtig online programma met allerlei mogelijkheden en nog meer …. Maar je hebt echt geen idee waar en HOE je moet beginnen.

Dus je belt een web designer,
want die doen dat soort dingen, toch!?

In het werk dat ik als web designer het genoegen heb te mogen doen, kom ik telkens weer dezelfde zogenaamde obstakels tegen bij tal van klanten met uiteenlopende ambities.

Mijn eerste vraag in zo’n typische ‘discovery sessie’, waarbij ik dieper in je hart en ziel duik, is “Wat is voor jou de belangrijkste reden om een website te willen beginnen?” De antwoorden die ik dan terug krijg varieren vaak van ‘Nou ik wil zo graag een community platform bieden aan super inspirerende ondernemers …’ of ‘Ik wil dit jaar geld gaan verdienen met online producten, net als zo-en-zo …’, etc.

Vaak wordt er onbewust een beetje om de ‘hete brei’ heen gedraaid, en dan neem ik een stap terug en schuif het idee van een website even helemaal aan de kant. We zijn immers toch helemaal geen website aan het bouwen hier! Wat ik probeer naar boven te krijgen is jouw diepste en meest prangende beweegredenen om uberhaupt iets voor jezelf te beginnen, online of offline. Wat wil je zo dolgraag met de wereld delen? Wat inspireert jou? Wat zijn jouw idealen en intenties?

Wat ik je eigenlijk vraag is om te beginnen met het schrijven van een ‘Manifesto’. Als uitgangspunt van jouw eigen verhaal, jouw website, onderneming, of wat het ook mag zijn dat je wilt gaan beginnen. Daarnaast geloof ik dat het sowieso goed is om eens na te denken over een lijfspreuk, een credo, of een manifesto en deze op papier te zetten! Een soort persoonlijke mission statement!


robelings-digital-creative-logo


Download jouw Manifesto in 10 Soulusions!


Rob
Rob
Designer + Founder of SOULUSIONS.com, and always happy to share thoughts and ideas on life, design, spiritual entrepreneurship and occasional Vegan recipes, too. Glad to have you here ...

2 Comments

 1. Britt says:

  Very nice article and many helpful suggestions for getting clear on my own purpose and general goals in life. 😉

  Thanks

  • Rob says:

   Thanks a lot Britt! I’m really keen on seeing what Manifesto you have created. Will you share it here? or send us a link to it … ?

   Thanks,
   Rob 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *